Follow Us @eco-huella

luns, 2 de marzo de 2015

Receita de empana de millo con Berberechos

Esta receita de empanada de millo con berberechos preséntase como unha boa opción para aqueles que queren probar algo diferente das tradicionáis empanadas de trigo, gramadas ou sen gramar. Además, e a pesar de levar centeo e millo, é unha boa opción se temos comensáis alérxicos ao gluten, isto é celíacos, pois podemos eliminar toda a fariña de centeo e utilizar nada máis que millo.

empanada de millo con berberechos

Ahí van os ingredientes:

  • 4 kg de berberechos
  • 2 cebolas grandes
  • 1 pemento pequeno
  • Pemento moído
  • Aceite de oliva
  • 1 ½ kg de fariña de millo
  • ½ kg de fariña de centeo
  • Sal
Preparación:

berberechos
En primeiro lugar, preparar a masa da empanada. Poñer a fariña de millo nun recipiente e engadirlle un litro de auga morna. Unir con tranquilidade e, cando esté ligada, incorporar a fariña de centeo e deixar repousar. Para facer a base do recheo, rústrense nunha tixola as cebolas cortadas en medias lúas, co pemento e o perexil. Cando a cebola súe, engadirlle un pouco de pemento moído. Abrir os berberechos cun golpe de vapor e comezar a montar a empanada, colocando unha base de masa en anacos pequenos estendidos e unidos coa axuda dun coitelo. Facer sobre este fondo outro de recheo e colocar enriba desta última capa os berberechos, previamente baleirados da cuncha. Volver colocar a masa estirada en pequenos parches por riba dos berberechos e meter ao forno xa quente a lume medio-alto durante unha hora. Deixar que amorne antes de empezar a comer. Esta empanada pódese facer con diferentes recheos, pero co que, se cadra, mellor se complementa é co recheo de bacallau con pasas, ou bacallau a secas se non nos gustan as pasas na empanada. Para elaboralo, só hai que esmigallar o bacallau desalgado e engadirlle un rustrido de cebola cunha manchea de pasas.

O millo é un cereal moi empregado en Galicia para facer postres e tamén pan, como as deliciosas bolas de millo.

pan de millo

Ningún comentario:

Publicar un comentario

Déixanos os teus comentarios